Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

До уваги вітчизняних сільгосптоваровиробників!

April 14, 2017

Унесено зміни до Податкового кодексу (далі – ПК) щодо захисту прав вітчизняного сільгосптоваровиробника.
Установлено, що до 31 грудня 2017 року значення суми, на яку платник ПДВ має право зареєструвати податкові накладні/розрахунки коригування до податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ПН, РК, ЄРПН), визначеної п. 2001.3 ПК, збільшується на суму коштів, що були перераховані з 1 по 30 січня 2017 року з поточних на спецрахунки, відкриті сільгосппідприємствам, що до 1 січня 2017 року застосовували спецрежим оподаткування відповідно до ст. 209 ПК, в установах банків, але не більше суми, що мала спрямовуватися на спецрахунок суб'єкта спецрежиму оподаткування згідно з податковою звітністю за грудень 2016 року, крім уточнюючих розрахунків.
Таке збільшення здійснюється одноразово за заявою платника податку, поданою в довільній формі до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову та митну політику, разом із копіями платіжних доручень платника, завіреними в установленому порядку банком, які підтверджують таке перерахування.
У межах суми такого збільшення платник податку має право подати до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову та митну політику, заяву, відповідно до якої такі кошти підлягають перерахуванню з рахунка в системі електронного адміністрування ПДВ такого платника податку на його поточний рахунок відповідно до п. 2001.6 ПК, для тих платників податку, у яких такі кошти обліковуються на рахунках у системі електронного адміністрування ПДВ.

Закон України від 23.03.17 р. № 1988-VIII набуде чинності з 15.04.17 р. («Голос України» від 14.04.17 р. № 69).

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!