Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Увага! З 1 квітня зміниться форма податкової накладної

March 18, 2016

Першого квітня 2016 року набуває чинності наказ Мінфіну від 31.12.15 р № 1307 (далі наказ 1307), яким оновлена ​​форма податкової накладної та порядок її заповнення.
Наказом 1307 затверджено нову форму податкової накладної та Порядок заповнення податкової накладної, які приведені у відповідність до вимог чинного законодавства.
Податкова накладна складається особою, зареєстрованою як платник ПДВ в контролюючому органі та якій присвоєно індивідуальний податковий номер платника ПДВ.
Якщо не зареєстровані платниками ПДВ філії та інші структурні підрозділи платника податку самостійно здійснюють поставку товарів/послуг та проводять розрахунки з постачальниками/споживачами, то зареєстрований платник податку, до складу якого входять такі структурні підрозділи, може делегувати філії або структурному підрозділу право складання податкових накладних. Для цього платник податку повинен кожній філії та кожному структурному підрозділу присвоїти окремий цифровий номер, про що має письмово повідомити контролюючий орган за місцем його реєстрації як платника ПДВ.
Податкова накладна та додатки до неї складаються в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, підпису уповноваженої платником особи.
Звертаємо увагу, що всі податкові накладні, в тому числі накладні, особливості заповнення яких викладені в пунктах 9 - 15 і 19 Порядку № 1307, підлягають реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, і за формою, що діє на день такої реєстрації.
Платник податків має право зареєструвати податкову накладну в Єдиному реєстрі податкових накладних на суму податку, обчислену за формулою, зазначеною в пункті 200 1.3 статті 200 1 Податкового кодексу України та пункті 9 Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість, затвердженого постановою КМУ від 16 жовтня 2014 року № 569.
Податкова накладна заповнюється державною мовою.
Всі графи податкової накладної, що мають вартісні показники заповнюються в гривнях з копійками.
У податковій накладній повинні бути вказані (в окремих рядках) обов'язкові реквізити.
Детальніше з Порядком заповнення податкової накладної платники ПДВ можуть ознайомитися за адресою: http://sfs.gov.ua/podatki-ta-zbori/zagalnoderjavni-podatki/podatok-na-dodanu-vartist/normativno-pravovi-akti/66323.html.

Джерело: .

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!