Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Внесено зміни до Порядку обліку платників ЄСВ

January 5, 2016

Затверджено зміни до:
- Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування;
- Положення про реєстр страхувальників.
Так, встановлено, що рішення про непроведення перевірки платників єдиного внеску може бути прийнято керівником контролюючого органу за наявності з 01 січня 2011 року або з перевіреного контролюючими органами періоду після цієї дати одночасно таких умов:
- платником єдиного внеску подана вся передбачена Законом звітність з нульовими показниками;
- платником єдиного внеску у визначеному періоді не використовувалась праця фізичних осіб;
- у контролюючому органі відсутня інформація щодо нарахування (виплати) платнику єдиного внеску доходів, які є базою нарахування єдиного внеску;
- у платника єдиного внеску відсутня заборгованість зі сплати єдиного внеску.
Після держреєстрації припинення підприємницької діяльності фізосіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія або територія проведення АТО, зняття з обліку може проводитись за місцем перебування таких осіб у разі їх звернення до відповідних контролюючих органів з документальним підтвердженням особи та місця перебування.
Також встановлено, що установа або організація, яка обслуговується централізованою бухгалтерією в частині здійснення розрахунків з оплати праці із застрахованими особами, не має обов'язків чи повноважень щодо ведення окремого балансу та обліковується в реєстрі страхувальників з приміткою "Неплатник".
Для встановлення в реєстрі страхувальників примітки "Неплатник" установа або організація, яка обслуговується централізованою бухгалтерією, подає до контролюючого органу підтвердження від централізованої бухгалтерії факту її обслуговування.
У разі прийняття рішення про ведення окремого балансу та перехід до самостійного ведення установою або організацією розрахунків із застрахованими особами така установа чи організація в 10-денний строк з дня прийняття такого рішення повідомляє про це контролюючий орган за своїм місцезнаходженням з наданням підтвердних документів. На підставі поданих документів контролюючий орган знімає примітку "Неплатник" у реєстрі страхувальників стосовно такої установи чи організації.

Наказ Мінфіну від 30.11.15 р. № 1105 набуде чинності  з дня офіційного опублікування. Готується до опублікування в „Офіційному віснику України” від 12.01.16 р. № 2.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!