Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Запровадження електронного квитка в міському транспорті

May 11, 2017

Законом від 17.01.17 р. № 1812-VIII унесено зміни щодо запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті.
Виконавчі органи сільських, селищних і міських рад наділені правом приймати рішення про впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті незалежно від форм власності. Також місцева влада повинна визначити особу, уповноважену на справляння плати за транспортні послуги в разі введення автоматизованої системи.
Порядок функціонування та вимоги до автоматизованої системи, а також види, форми носіїв, порядок обігу та реєстрації проїзних документів також визначаються виконавчими органами місцевих рад.
Автоматизована система обліку оплати проїзду – програмно-технічний комплекс, призначений для здійснення обліку наданих транспортних послуг за допомогою електронного квитка.
У свою чергу, електронний квиток – проїзний документ установленої форми, що дає право на проїзд після реєстрації в автоматизованій системі.
Таким чином, після введення електронного квитка адміністративний штраф загрожує за проїзд без реєстрації або компостування проїзного документа.
Що стосується права безкоштовного проїзду, то таке право залишається в пільгових категорій громадян за умови наявності посвідчення та електронного квитка, який видається на безоплатній основі.

Закон України від 17.01.17 р. № 1812-VIII набув чинності з 07.05.17 р. («Голос України» від 07.02.17 р. № 23).

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!