Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Власники АЗС забов’язані надавати споживачам документи про якість нафтопродуктів

November 25, 2014

Внесено зміни до постанови КМУ "Про затвердження Правил роздрібної торгівлі нафтопродуктами".

Суб`єкт господарювання, що здійснює продаж нафтопродуктів, зобов`язаний своєчасно надати споживачеві необхідну доступну та достовірну інформацію про нафтопродукти, а також на вимогу споживача - копію документа про якість (паспорт якості) та копію декларації про їх відповідність.

Така інформація доводиться до відома споживачів шляхом зазначення у супровідній документації, що додається до нафтопродуктів, на етикетці (для розфасованих нафтопродуктів), а також у маркуванні чи іншим способом (у доступній наочній формі), прийнятим для відповідного виду продукції.

В інформації про нафтопродукти зазначаються:

- найменування, марка та вид нафтопродуктів;

- дані показників їх якості;

- ціна;

- правила та умови їх ефективного і безпечного використання;

- для розфасованих нафтопродуктів - номінальна кількість товару в одиниці маси, об`єму або іншої фізичної величини, а також гранично допустимі відхилення від номінальної кількості або посилання на нормативний документ, згідно з яким їх установлено; відомості про умови зберігання, строк придатності, необхідні дії споживача після його закінчення, а також можливі наслідки в разі невчинення таких дій; відомості про виробника, його місцезнаходження та контактна інформація;

- найменування та місцезнаходження суб`єкта господарювання, який виконує функції з прийняття претензій від споживача.

Забороняється продаж нафтопродуктів, які не відповідають обов`язковим вимогам щодо їх якості та безпечності.

Паливо-, масло- та газороздавальні колонки на АЗС установлюються таким чином, щоб споживач міг безпосередньо спостерігати за даними показувального пристрою колонки під час видачі замовленого ним об`єму нафтопродукту. Дані показувального пристрою колонки зберігаються протягом усього часу проведення розрахунку із споживачем.

Перед початком кожного відпуску нафтопродуктів дані показувального пристрою колонки щодо об`єму та вартості відповідного виду нафтопродуктів повинні обов`язково встановлюватися на нульову позначку.

Постанова КМУ від 19.11.14 р. № 636 набуде чинності з дня офіційного опублікування.

Новини за темою:

Кабмін обіцяє навести лад у роздрібній торгівлі нафтопродуктами

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!