Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Чи включається поворотна фіндопомога до складу доходу юрособи – єдинника третьої групи

April 26, 2017

Сума фінансової допомоги, що була надана юрособою – платником єдиного податку (далі – ЄП) третьої групи на поворотній основі, при її поверненні не включається до складу доходу такого платника.
Платник ЄП третьої групи, який отримує поворотну фіндопомогу, не враховує її суму у складі доходу за умови, що повертає таку допомогу протягом 12 календарних місяців з дня її отримання. Сума поворотної фіндопомоги, неповерненої платником ЄП протягом 12 календарних місяців з дня її отримання, включається до складу доходу такого платника наступного дня після закінчення 12 календарних місяців з дня отримання такої допомоги.
Відповідно до пп. 14.1.257 ПК поворотна фіндопомога – сума коштів, що надійшла платнику податків у користування за договором, який не передбачає нарахування процентів або надання інших видів компенсацій у вигляді плати за користування такими коштами, та є обов’язковою до повернення.
Доходом юрособи платника ЄП є будь-який дохід, включаючи дохід представництв, філій, відділень такої юрособи, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі, визначеній п. 292.3 ПК (пп. 2 п. 292.1 ПК).
Відповідно до пп. 3 п. 292.11 ПК до складу доходу платників ЄП третьої групи не включаються, зокрема, суми фіндопомоги, наданої на поворотній основі, отриманої та поверненої протягом 12 календарних місяців з дня її отримання.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!