Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Чи включається в дохід єдинника отриманий аванс

November 24, 2017

До складу доходу, визначеного ст. 292 ПК, не включаються суми коштів (аванс, передоплата), що повертаються покупцю товару (робіт, послуг) – платнику єдиного податку та/або повертаються платником єдиного податку покупцю товару (робіт, послуг), якщо таке повернення відбувається внаслідок повернення товару, розірвання договору або за листом – заявою про повернення коштів (пп. 5 п. 292.11 ПК).
Якщо повернення суми коштів (авансу, передоплати) покупцю за товари (роботи, послуги) у разі розірвання договору відбувається в періоді їх отримання, то такі кошти не включаються до складу доходу фізичної особи – платника єдиного податку першої – третьої груп та не підлягають відображенню в податковій декларації.
У разі якщо повернення суми коштів (авансу, передоплати) покупцю за товари (роботи, послуги) відбувається в іншому податковому періоді, фізична особа – платник єдиного податку першої – третьої груп повинна включити таку суму коштів до складу доходу у звітному періоді, у якому ці кошти отримано, та здійснити перерахунок доходу у звітному податковому періоді, у якому відбувається їх повернення.

Лист ДФС від 08.11.17 р. № 2551/Л/99-99-13-01-02-14/ІПК.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!