Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Вексельні бланки тепер без голографічного елементу

October 8, 2013

Затверджено Положення про вимоги до стандартної (типової) форми виготовлення вексельних бланків.
Вексельні бланки типової форми виготовляються двох видів: прості та переказні.
Визначено вимоги до розмірів вексельних бланків, які скріплюються у блоки по 25 або по 50 примірників за допомогою клею. При цьому, гарнітура та кегль шрифту тексту повинні бути підібрані таким чином, щоб текст добре читався на фоні графічного оформлення. Зворотний бік вексельного бланка не задруковується.
У правому нижньому куті вексельні бланки мають містити такі дані: повна, скорочена або умовна назви виробника; місце і рік випуску; номер замовлення; тираж у примірниках.
Вексельні бланки одного виду повинні мати наскрізне нумерування, виконане захисною фарбою. Нумерація включає серію з двох літер та семизначний номер. Крім того, вексельні бланки одного виду повинні мати однаковий дизайн і виготовлятися із застосуванням однакових технологій та засобів захисту, а тираж одного замовлення має виготовлятися на папері одного ґатунку, тими самими друкарськими фарбами.
Також встановлено, що система захисту вексельних бланків від підроблення повинна включати в себе елементи захисту паперу та елементи захисту, які досягаються використанням спеціальних засобів друку, спеціальних елементів дизайну та спеціальних фарб (раніше також застосовувався голографічний захисний елемент).
Втратило чинність рішення ДКЦПФР від 22.11.01 р. № 338, яким встановлювались діючі вимоги до векселів.

Рішення НКЦПФР від 03.09.13 р. № 1681 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 15.10.13 р. № 77).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!