Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Вексельне відшкодування ПДВ: добровільно або примусово?

September 9, 2013

Міндоходів нагадало, що відповідно змін, внесених до Податкового кодексу Законом України від 04.07.13 р. № 407-VII, платник податку може за власним бажанням отримати до 01.01.14 р. бюджетне відшкодування податку на додану вартість у вигляді фінансового казначейського векселя.
Так, видача фінансового казначейського векселя прирівнюється до видачі платнику податку суми бюджетного відшкодування шляхом перерахування коштів із бюджетного рахунку на рахунок платника.
Про обрання способу відшкодування ПДВ з бюджету шляхом видачі векселів платник має зазначити у поданій ним заяві. Тобто, платники зможуть самостійно визначати, в якій формі отримувати бюджетне відшкодування: грошима чи векселями.
Також зазначило, що сума ПДВ, що підлягає відшкодуванню з бюджету шляхом видачі фінансових казначейських векселів, поділяється на рівні частини. На кожну таку частину видається окремий фінансовий казначейський вексель із строком платежу один, два, три, чотири та п`ять років.
При цьому платник податку має право сплачувати суми будь-яких узгоджених грошових зобов’язань, що сплачуються до Держбюджету, шляхом пред`явлення для сплати фінансового казначейського векселя (не раніше настання строку платежу, визначеного у векселі).

За матеріалами офіційного порталу Міндоходів.


Новини за темою:

Рада знову вдосконалює Податковий кодекс

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!