Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Важливі роз`яснення ДФС на 14 жовтня 2016 року

October 13, 2016

Актуальні питання по ЄСВ
Який порядок нарахування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на суми нарахованої зарплати не за основним місцем роботи працівника-інваліда? Детальніше...

Оплата праці та кадрові питання: рекомендації держорганів
Фахівці Uteka пропонують стислий огляд листів, в яких розглядаються питання правильного документального оформлення трудових відносин при прийомі працівників на роботу, дотримання встановлених правил визначення заробітної плати і допомоги по непрацездатності, оподаткування виплат працівникам та надання відпусток. Детальніше...

Порядок проведення індексації в жовтні 2016 року
Незважаючи на те, що значення індексів інфляції останнім часом нечасто призводять до перевищення порога індексації, щомісяця фахівці Uteka надають інформацію, яка є актуальною саме на момент нарахування зарплати за той чи інший місяць, щоб наші читачі переконалися, що кардинальних змін не відбулося. Детальніше...

Важливі роз'яснення ДФС на 14 жовтня 2016 року
Підтвердження нульової ставки ПДВ, формування податкового кредиту, самостійне виявлення помилок у фінзвітності, фінансові санкції за несвоєчасну сплату ЄСВ, розпломбування РРО - фахівці Uteka зробили підбірку найбільш важливих роз'яснень в зручній табличній формі.

Реквізити

Назва

Суть раз'яснення

НДС

Лист ДФС від 29.09.2016 № 3142/10/25-01-12-01-09

Підтвердження нульової ставки ПДВ - по митній декларації

Якщо митне оформлення товарів, вивезених за межі митної території України, здійснювалося з використанням електронної митної декларації, така електронна митна декларація надається контролюючим органом за місцем митного оформлення контролюючому органу за місцем обліку такого платника податків в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису.

Лист ДФС від 12.09.2016 № 19605/6/99-99-15-03-02-15

Повторна ПДВ-реєстрація: чи можна коригувати ПН за період до анулювання попередньої реєстрації?

Якщо особі анульовано реєстрацію платника ПДВ, така особа втрачає право на складання і реєстрацію в ЄРПН податкових накладних / розрахунків коригування після дати такого анулювання.

Лист ДФС від 12.09.2016 № 19606/6/99-99-15-03-02-15

Щодо формування податкового кредиту з ПДВ на підставі рахунку за централізоване водопостачання та водовідведення

Якщо рахунок за централізоване постачання холодної води і водовідведення, який виставляється платнику податку за надані послуги, містить загальну суму платежу, суму податку та податковий номер продавця, вартість яких визначається за приладами обліку, то такий рахунок для одержувача послуг є підставою для нарахування сум податку, що відносяться до складу податкового кредиту без отримання податкової накладної.

Підкатегорія 102.32.02 системи «ЗІР»

Нюанси самостійного виявлення помилок у фінзвітності

При самостійному виявленні помилок у фінзвітності після її подання до органів Держстату, але до подачі декларації з податку на прибуток слід зазначити виправлені показники, які відповідають даним бухгалтерського обліку та надати пояснення в додатку до Декларації з прибутку, складеному в довільній формі.

Лист ДФС у м. Києві від 27.09.2016 №21210/10/26-15-12-01-18

Порядок оподаткування ПДВ операцій з ліквідації транспортного засобу

У зв'язку з тим, що основний засіб, яке було пошкоджено в результаті несанкціонованого втручання невідомих осіб, і при придбанні якого був сформований податковий кредит, який не можна використовувати у господарській діяльності, платник податків зобов'язаний нарахувати податкові зобов'язання та скласти не пізніше останнього дня звітного (податкового) періоду, в якому встановлено факт пошкодження основного засобу, і зареєструвати в ЄРПН зведену податкову накладну, виходячи з їх балансової (залишкової) вартості, що склалася станом на початок звітного (податкового) періоду, протягом якого здійснюються такі операції.

Лист ДФС від 12.09.16 р. № 19603/6/99-99-15-03-02-15

Нюанси оподаткування ПДВ операції з передачі прав на ТМ за ліцензійним договором

У разі якщо умовами цивільно-правового договору, укладеного між постачальником і покупцем, передбачено надання покупцеві права на використання об'єкта права інтелектуальної власності (в тому числі торгової марки (знака на товари і послуги)) без можливості його продажу або здійснення відчуження в інший спосіб, то отримання постачальником платежу від покупця в якості винагороди за надання такого права на використання товарного знака для цілей оподаткування ПДВ визначається як роялті і відповідно така операція не є об'єктом оподаткування ПДВ.

Про неухильне дотримання законодавства щодо добровільної реєстрації платників ПДВ

Розділ 5 Заяви заповнюється згідно з додатком до нього "Причини реєстрації платником податку на додану вартість або критерії, за якими платник відповідає вимогам розділу V Кодексу", сам додаток до контролюючого органу не подається. У частині першого розділу 7 і розділі 8 Заяви про добровільну реєстрацію платником ПДВ може бути вказаний "0" ("нуль").

Єдиний податок

Роз'яснення ГУ ДФС у м. Києві

Корисна інформація для єдинників щодо нюансів звільнення від сплати єдиного внеску

Підприємець-платник ЄП нараховує та сплачує ЄВ за кожний повний або неповний відпрацьований місяць. Враховуючи викладене вище, місяць, в якому такий підприємець набув право на пенсію за віком, відноситься до базового звітного періоду, за який сплачується ЄВ у розмірі, що визначається платником самостійно, але не менше мінімального страхового внеску. Таким чином, зазначена особа звільняється від сплати за себе ЄВ з місяця, що настає за датою призначення платнику пенсії.

ЕСВ

Роз'яснення ГУ ДФС у Харковськой области

Застосування фінсанкцій до роботодавця за несвоєчасну сплату ЄСВ

Несплата або несвоєчасна сплата ЄСВ, в тому числі авансових платежів, у сумі більше трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності, ФОП або осіб, які забезпечують себе роботою самостійно, від вісімдесяти до ста двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

РРО

 Категорія 109.06 в "ЗІР"

Коли сервісний центр проводить розпломбування РРО

Розпломбування РРО та вилучення довідки про опломбування здійснюються центрами сервісного обслуговування (далі - ЦСО), з яким підприємством укладено договір на обслуговування і ремонт РРО.

 

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Vazhnye-razyasneniya-GFS-na-14-oktyabrya-2016-goda

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!