Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Важлива інформація до відома учасників ринку цінних паперів

March 25, 2016

Враховуючи наближення встановленого законодавством кінцевого терміну для проведення річних загальних зборів акціонерів та внесення змін до законодавства щодо скасування обмежень кількісного складу акціонерів приватного акціонерного товариства, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) звертає увагу учасників ринку цінних паперів на необхідність виконання вимог Закону України «Про акціонерні товариства», зокрема, щодо обов'язкового викупу акціонерним товариством акцій на вимогу акціонерів.
Статтею 68 Закону України «Про акціонерні товариства» (надалі - Закон) передбачено, що власники простих акцій товариства мають право вимагати здійснення обов'язкового викупу акціонерним товариством належних їм акцій за умови реєстрації для участі у загальних зборах товариства та голосування проти прийняття загальними зборами рішень, передбачених Законом, зокрема, рішень щодо перетворення та зміни типу товариства.
Акціонерне товариство в зазначених випадках відповідно до норм статті 68 Закону зобов'язане здійснити обов'язковий викуп акцій.
Викуп акцій відбувається за ціною не меншою, ніж їх ринкова вартість, порядок визначення якої здійснюється відповідно до статті 8 Закону України «Про акціонерні товариства».
Наголошуємо, що набуття чинності з 1 травня 2016 року змін до Закону України щодо захисту прав інвесторів не скасовує право акціонерів щодо обов'язкового викупу акцій на їх вимогу у разі голосування проти прийняття загальними зборами рішень щодо перетворення та зміни типу товариства.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Vazhnaya-informaciya-k-svedeniyu-uchastnikov-rynka-cennyx-bumag.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!