Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

В Україні вступили в силу нові стандарти цементу

July 5, 2016

Національні стандарти для цементної галузі, ідентичні європейським, вступили в дію з 1 липня 2016 року, в рамках Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом.
У зв'язку з переходом України на європейські регламенти та стандарти, незалежна лабораторія повинна бути створена до 2020 року.
При цьому вона повинна бути "недержавною, з сучасним обладнанням, відповідним персоналом, і визнана європейським нотифікованим органом".
В Україні немає жодної такої лабораторії і системи її створення. Яка пропонується чиновниками система УкрСЕПРО не відповідає вимогам європейських директив і порушує зобов'язання, взяті Україною. При цьому для створення нових лабораторій необхідні інвестиції і час, як мінімум три роки.
Крім того, в асоціації нагадали про вступ в силу європейських директив щодо маркування СЕ, вимог акредитації та ринкового нагляду, в зв'язку з чим, Україні необхідно затвердити національний технічний регламент, ідентичний Регламенту ЄС 305.
Перехід України на європейську систему маркування забезпечить підприємствам безперешкодний експорт, доступ до міжнародних тендерів в Україні та за її межами, скорочення "сірого" ринку і збільшення продажів українських виробників цементу.
Однак якщо Україна не виконає всі вимоги ЄС, то з приходом на український будівельний ринок іноземних інвестицій, національні виробники будматеріалів не зможуть взяти участь в їх проектах через неможливість виконати вимоги інвесторів щодо РЄ маркування, констатують в асоціації.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/V-Ukraine-vstupili-v-silu-novye-standarty-cementa.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!