Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

В Україні створять загальнодержавний реєстр вакансій

March 18, 2016

Для подолання бідності в Україні створять загальнодержавний реєстр вакансій з вільним онлайн-доступом та актуалізацією в режимі реального часу, започаткують на місцевому рівні мережі спеціалізованих консультаційних центрів з питань організації та ведення власної справи, а також запровадять гендерну рівність та гендерні квоти в питаннях оплати праці.
Відповідні заходи по подоланню бідності передбачені  розпорядженням КМУ від 16 березня 2016 р. № 161-р "Про схвалення Стратегії подолання бідності".
Зокрема,  згідно документу боротися з бідністю в країні планують також і шляхом розширення видів діяльності та сфери застосування громадських робіт, надання компенсації витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та оплати праці роботодавцям, які працевлаштовують безробітних та  шляхом забезпечення комплексного розв’язання проблем найбільш вразливих верств населення у результаті розширення сфери застосування принципу “єдиного вікна” під час надання соціальної підтримки.
Також одним із способів для покращення рівня життя населення, який передбачений стратегією, є підвищення розміру мінімальної заробітної плати та рівня оплати праці в деяких галузях.
Для залучення до праці найбільш вразливої категорії населення, молоді, якій важко відшукати роботу, планується запровадити практику дистанційної та частково дистанційної зайнятості з відповідним законодавчим урегулюванням.
Також для доступності та відкритості системи соціального захисту населення створять реєстр отримувачів соціальної допомоги та осіб, які потребують допомоги
Завдяки таким та іншим заходам до 2020 року планується знизити рівень відносної бідності за витратами з 23,8 %, який зафіксовано у 2015 році,  до 15 %.
Документом передбачається також вказівка Міністерству соціальної політики та іншим заінтересованим центральним органам виконавчої влади та сторонам соціального діалогу у тримісячний строк розробити та подати Кабінетові Міністрів України проект плану заходів на 2016—2017 роки щодо реалізації відповідної стратегії, а  починаючи з 2017 року забезпечувати розроблення та подання щороку до 1 грудня на затвердження Кабінету Міністрів України плану заходів щодо її реалізації.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/V-Ukraine-sozdadut-obshhegosudarstvennyj-reestr-vakansij.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!