Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

В Україні можуть заборонити покупки в групах

May 31, 2016

В Україні змінять правила для покупок в групах. Їх для фінансових компаній-адміністраторів підготувала Національна комісія регулювання фінансових ринків, і вже подала на узгодження в уряд проект постанови Кабміну "Про затвердження ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання фінпослуг".
Нормативний акт передбачає перелік документів, необхідний компаніям для надання 10-ти видів фінпослуг, за якими раніше регулювання здійснювалося згідно з окремими ліцензіями за кожним видом діяльності. Зокрема, за "покупкам в групах" передбачені зміни щодо терміну повернення коштів вкладників, повноті їх інформування компаніями і нові вимоги фінансової стабільності фінустанов.
Після прийняття постанови Кабміну, нові вимоги набудуть чинності, а ліцензійні умови № 1676 будуть скасовані. Згодом не виключається взагалі введення в Україні заборони такої послуги як покупки в групах. У Нацфінпослуг вже аналізують таке рішення, і людям варто готується до такої заборони. Українцям можуть запропонувати замінити покупки в групах іншими послугами - наприклад, кредитами або фінансовим лізингом.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/V-Ukraine-mogut-zapretit-pokupki-v-gruppa.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!