Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

В Україні змінили акцизи на паливо

March 2, 2016

Середня вартість бензину А-95 сьогодні, 1 березня, становить 19,25 гривні: в залежності від заправок найнижча ціна на це паливо - 17,60 гривні, а найвища - 21 гривня.
З 1 березня, по-новому почали обчислювати ставку акцизного збору - не в євро за одну тонну, а за одну тисячу літрів. Одночасно з цим повинен відбутися перехід на електронне декларування акцизних накладних на пальне.
Відзначається, що і перше, і друге пов'язане з переходом на євростандарти при сплаті податків. З 1 березня акцизний податок на бензин і дизпаливо складе 171,5 євро / кубометр, тоді як з 1 січня цього року він становив 228 євро за тонну (до 1 січня 2016 року акциз на бензин становив 202 євро за тонну).
Крім того, Верховна Рада встановила фіксовану ставку акцизного податку з кінцевого продажу нафтопродуктів в розмірі 0,042 євро за літр замість раніше діючих 5 %.
Підкреслюється, що на кінцеві ціни на паливо одночасно впливають дві тенденції - підвищення акцизів і падіння цін на нафту, а отже, на думку учасників ринку, не можна говорити про однозначне підвищення цін разом з новими акцизами.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/V-Ukraine-izmenili-akcizy-na-toplivo.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!