Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

У разі банкрутства роботодавця з працівниками розраховуватиметься служба зайнятості

August 29, 2013

Оприлюднений проект Закону «Про внесення змін до окремих законів України щодо задоволення вимог найманих працівників внаслідок неплатоспроможності роботодавця».
Незважаючи на те, що в Україні діють норми щодо першочерговості задоволення вимог працівників по заборгованості з заробітної плати у випадку банкрутства роботодавця, розміри такої заборгованості протягом останніх років майже не зменшуються.
Як засвідчує міжнародний досвід, одним із дієвих засобів вирішення цієї проблеми є запровадження механізму гарантування виплати заробітної плати у випадку неплатоспроможності роботодавця гарантійними установами (це зокрема закріплено у Конвенції МОП № 173 про захист вимог працівників у випадку неплатоспроможності роботодавця).
Зважаючи на зазначене, проектом Закону пропонується запровадити інститут гарантування задоволення вимог найманих працівників внаслідок неплатоспроможності роботодавця (визнання його банкрутом) шляхом закріплення таких функцій за Державною службою зайнятості України та її територіальними органами з встановленням джерела фінансування – Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

За матеріалами сайту Мінсоцполітики.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!