Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

До реєстрів заяв про повернення бюджетного відшкодування ПДВ включаються подані після 01.02.2016 заяви

February 25, 2016

Із прийняттям Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» від 24.12.2015 р. № 909 було запроваджено створення 2-х публічних відкритих реєстрів з однаковою системою хронологічного відшкодування ПДВ. До цих реєстрів уноситимуться заявки на відшкодування ПДВ від компаній, які відповідають (для першого реєстру) і не відповідають (для другого реєстру) критеріям, визначеним у п. 200.19 ПК.
Тож на виконання таких змін була ухвалена постанова «Про затвердження Порядку ведення реєстрів заяв про повернення суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість» від 22.02.2016 р. № 68.
Реєстри формуються ДФС за даними:

  • прийнятих територіальними органами ДФС податкових декларацій з ПДВ або уточнюючих розрахунків із ПДВ і заяв, поданих у складі податкових декларацій або уточнюючих розрахунків;
  • податкової інформації, зібраної та отриманої органами доходів і зборів.

Датою внесення заяви до реєстрів є:
1) дата подання податкової декларації за звітний (податковий) період у разі подання заяви в її складі;
2) дата подання уточнюючого розрахунку в разі подання заяви в його складі;
3) дата подання податкової декларації з порушенням граничних строків подання податкової декларації за звітний (податковий) період у разі подання заяви в її складі.

Установлено, що:

  • до реєстрів заяв про повернення суми бюджетного відшкодування ПДВ включаютьсязаяви, подані після 1 лютого 2016 року;
  • заяви про повернення суми бюджетного відшкодування ПДВ, суми податку за якими не повернуті до 1 лютого 2016 р., не включаються до таких реєстрів.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/V-reestry-zayavlenij-o-vozvrate-byudzhetnogo-vozmeshheniya-NDS-vklyuchayutsya-podannye-posle-01.02.2016-zayavleniya.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!