Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

У Раді зареєстрований законопроект про фінансову поліцію

March 16, 2016

Замість податкової міліції, в Україні з'явиться фінансова поліція.
До парламенту внесено законопроект про фінансову поліції, під номером 4228.
Метою законопроекту є поділ сервісної та правоохоронної функцій фіскальної служби, ліквідація податкової міліції, оптимізація структури та чисельності органів, які ведуть боротьбу зі злочинами у сфері фінансів, усунення дублювання їх функцій та створення фінансової поліції.
На фінансову поліцію покладається обов'язок запобігання, виявлення, припинення, розслідування та розкриття злочинів при формуванні та використанні фінансових ресурсів держави, а також в сфері економічної безпеки.
Запропонована модель боротьби з економічними злочинами повинна бути ефективною, зменшить податковий тиск на платників податків, що підтверджується наступними аргументами. Як зазначається, подібна система існує в Італії, Туреччині, Ірландії, Греції.
Фінансова поліція буде складатися з центрального апарату і семи територіальний відділень, максимальна чисельність працівників - 3 тис. чоловік.
Керівник, його заступники та інші працівники фінансової поліції будуть відбиратися шляхом прозорого конкурсу, за допомогою комісії конкурсного відбору. При цьому встановлені такі квоти при створенні фінансової поліції:
- колишні співробітники податкової міліції, підрозділів протидії злочинності в сфері економіки, що діють в системі МВС України, підрозділів контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України - не більше 25 %;
- особи, які займали посади слідчих або оперативних співробітників в інших органах державної влади - не більше 5 %;
- інші особи - не менше 70 %.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/V-Rade-zaregistrirovan-zakonoproekt-o-finansovoj-policii.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!