Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

У публічному реєстрі з’явиться інформація про бенефіціарних власників

May 22, 2017

Уряд підтримав ініціативу Міністерства юстиції та Державного агентства з питань електронного урядування приєднатися до Глобального реєстру бенефіціарних власників, який створюється в рамках міжнародного проекту OpenOwnership, та забезпечити передачу до зазначеного реєстру даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань про бенефіціарну власність. У зв’язку із цим унесено зміни до постанови КМУ від 08.09.16 р. № 593.
Очікується, що в перспективі ці відомості стануть складовою частиною Глобального реєстру бенефіціарних власників та будуть глобально взаємопов'язаними з наборами даних інших держав-учасниць та визнаними в різних юрисдикціях. Крім того, у рамках цієї роботи передбачається підписання Меморандуму про взаєморозуміння та співробітництво між Мін’юстом, Державним агентством з питань електронного урядування, громадською організацією Transparency International Україна та консорціумом OрenOwnershiр, ініційоване Transparency International Україна .
Водночас у зв'язку з успішною практикою реалізації положень постанови КМУ від 08.09.16 р. № 593 та численними проханнями суб'єктів господарювання (далі – СГ) постанова передбачає можливість надання відомостей Єдиного державного реєстру статистичного та аналітичного характеру у формі прикладного програмного інтерфейсу з використання сервісної послуги.

Постанова КМУ від 18.05.17 р. № 339 набула чинності з 20.05.17 р. («Урядовий кур’єр» від 20.05.17 р. № 92).

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!