Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

В Уряді запрацювала система подачі електронних петицій

August 31, 2016

В прес-центрі Уряду презентували систему електронних петицій до Кабінету Міністрів та оприлюднили перші результати роботи нового сервісу.
За перший день роботи системи е-петицій було подано майже 200 петицій, 120 з яких вже оприлюднені на сайті, інші перебувають на модерації.
Сьогодні електронна демократія не є чимось новим, але завдяки сучасним технологіям її можна спростити і зробити дієвішою, надавши громадянам більше можливостей впливати на Уряд і допомагати бути ефективнішим. За результатами моніторингу першого дня роботи нової системи найбільш популярною стала петиція, яка стосувалася створення реєстру чиновників, і повідомив про надання відмови по кільком скаргам, оскільки вони не є петиціями.
Система створена за експертної та фінансової підтримки програми «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), що фінансується Швейцарською Конфедерацією. Під час нашої роботи були враховані коментарі користувачів вже існуючих сервісів е-петицій, а також кращий міжнародний досвід стосовно електронної ідентифікації та інших технологій, які гарантуватимуть максимальний доступ громадян і водночас допомагатимуть уникнути фальсифікації та забезпечити надійну роботу системи.
Громадяни України можуть подати електронні петиції до Кабінету Міністрів України або підтримати вже подані, зареєструвавшись на сервісі http://petition.kmu.gov.ua/. Для розгляду Урядом петиція має набрати не менше 25000 голосів впродовж 90 днів. Якщо петиція не набирає достатньої кількості голосів, вона буде розглянута як колективне звернення.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/V-Pravitelstve-zarabotala-sistema-podachi-elektronnyx-peticij.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!