Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Порядок попереднього узгодження цін у контрольованих операціях зазнав змін

April 3, 2017

Унесено зміни до Порядку попереднього узгодження цін у контрольованих операціях, затвердженого постановою КМУ від 17.07.15 р. № 504.
За результатами даного узгодження укладаються односторонній, двосторонній та багатосторонній договори для цілей трансфертного ціноутворення.
Рішення прийняте на виконання Закону України від 21.12.16 р. № 1797-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату», згідно з яким узгодженню підлягає не конкретна ціна у контрольованих операціях великих платників податків, а методологія встановлення відповідності умов таких операцій принципу «витягнутої руки», яка приймається на строк до 5 років на підставі договору про попереднє узгодження ціноутворення.
Також ураховано світовий досвід та пропозиції бізнес спільноти в частині набрання чинності договору про попереднє узгодження ціноутворення. У разі дотримання умов зазначеного договору контролюючі органи не мають права приймати рішення про донарахування податкових зобов'язань, штрафів, пені стосовно контрольованих операцій, які є предметом такого договору.

Постанова КМУ від 29.03.17 р. № 194 набуде чинності через 10 днів із дня опублікування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!