Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

У жовтні 2016 року запрацює новий Закон про виконавче провадження

July 6, 2016

У газеті «Голос України» опубліковано Закон України від 02.06.16 р. № 1404-VІІІ Про виконавче провадження (далі — Закон № 1404), що набере чинності одночасно із Законом України від 02.06.16 р. № 1403-VІІІ «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів» (через 3 місяці після дня опублікування — 05.07.16 р.).
Так, запроваджено інституту приватних виконавців.
Також передбачено формування відкритого Єдиного реєстру боржників, що вестиметься з метою оприлюднення в режимі реального часу інформації про невиконані майнові зобов’язання боржників і запобігання відчуженню боржниками майна.
Окрім того:
- в окремих випадках передбачено можливість утворення виконавчих груп (за наявності обставин, що ускладнюють виконання рішення чи в разі виконання зведеного виконавчого провадження);
- запроваджено автоматизацію процедур виконання рішень шляхом електронної реєстрації документів, повного фіксування процесуальних рішень і виконавчих дій в автоматизованій системі;
- оптимізовано строки проведення виконавчих дій;
- удосконалено систему відрахувань із заробітної плати й інших доходів боржника тощо.
До створення умов для безпосереднього доступу державних виконавців, приватних виконавців до державних баз даних і реєстрів, у т.ч. електронних, що містять інформацію про боржників, їхнє майно, доходи та кошти, зокрема конфіденційну інформацію, органи виконавчої влади, що забезпечують ведення таких баз даних і реєстрів, подаватимуть відповідну інформацію на письмові запити державних виконавців, приватних виконавців, що надходять у зв’язку з виконавчим провадженням, у 3-денний строк із дня надходження запиту.
Виконавчі дії, здійснення яких розпочато до набрання чинності , завершуватимуться в порядку, що діяв раніше.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/V-oktyabre-2016-goda-zarabotaet-novyj-Zakon-ob-ispolnitelnom-proizvodstve.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!