Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

У новий рік — зі старими запитаннями

January 9, 2015

Завершальне в минулому році засідання бухгалтерського клубу в Кіровограді відбулося 25 грудня. Дату було заплановано з розрахунку на те, що за логікою до цієї дати всі очікувані зміни до законодавства вже мали були прийняті. Утім, не так сталося, як гадалося. У день проведення семінару анонсований до прийняття Закон про адміністрування ПДВ (№ 1621-VII) лише розглядався у Верховній Раді. Відтак поговорити конструктивно про нові положення цього Закону, чого так очікували бухгалтери, на жаль, так і не вдалося.

Натомість додатковою темою для обговорення став прийнятий на засіданні круглого столу Меморандум, який було запропоновано кіровоградськими бухгалтерами для розгляду на Громадській раді при ДФС України. З цього приводу перед присутніми звітувала голова обласного осередку ГО « Всеукраїнський бухгалтерський клуб» Еліна Мороко.

А потім усе пішло своїм ладом. Про порядок подання річної статистичної звітності учасникам семінару нагадала начальник відділу фінансів підприємств Головного управління статистики в Кіровоградській області Людмила Житнік. Далі начальник відділу адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб ДФС у Кіровоградській області Тетяна Берестовенко розповіла бухгалтерам про вимоги стосовно оформлення подарунків дітям до Нового року. Від неї учасники зустрічі також почули про річний перерахунок ПДФО та оновлення документів щодо податкової соціальної  пільги.

Місія відповідати на семінарі за всі дії законодавців випала на долю начальника відділу контролю за декларуванням податку на додану вартість та контролю об’єктів і операцій  Володимира Чернявського. Тож усі запитання стосовно нових форм декларації з ПДВ, податкової накладної, реєстру податкових накладних, перспектив електронного адміністрування ПДВ та річного перерахунку ПДВ були адресовані саме йому.

Від незрозумілого майбутнього до реалій сьогодення фахівців швидко повернула перший заступник начальника Кіровоградської обласної інспекції з питань праці Ганна Масловська. Її заява про незаконність Указу уряду щодо перенесення робочих днів стала для багатьох повною несподіванкою. Як пояснила Ганна Володимирівна, причина – у недотриманні урядом двомісячного строку для оприлюднення документа. Вона також розповіла про наслідки, які очікують роботодавців у разі дотримання Указу, якщо їх працівники в цей період хворітимуть або перебуватимуть у відпустках. Конкретні рекомендації експерта стосовно дотримання трудових правовідносин та оплати праці повернули всім упевненість і налаштували учасників засідання на позитивне вирішення будь-яких робочих питань.

Як написала у своєму відгуку головний бухгалтер Наталія Опалатенко, яка подякувала «Баланс-Клубу» за його роботу , семінар дуже сподобався учасникам, розглянуто актуальні на даний момент питання, організація семінару була на високому рівні.


Мороко Еліна Василівна,

голова Кіровоградського обласного осередку

громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»

kr@b-club.com.ua


[i2010]
из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!