Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

У податкову знижку - вартість за навчання у двох навчальних закладах: чи можливо?

August 19, 2016

Згідно з пп. 166.3.3 п. 166.3 ст. 166 ПОДАТКОВОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ (далі – Кодекс)  платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, визначеного з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 Кодексу фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати у вигляді суми коштів, сплачених платником податку на користь закладів освіти для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення, який не одержує заробітної плати. Така сума не може перевищувати розміру місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 гривень, в розрахунку на кожну особу, яка навчається, за кожний повний або неповний місяць навчання протягом звітного податкового року.
Податкова знижка може бути надана виключно резиденту, який має реєстраційний номер облікової картки платника податку, а так само резиденту - фізичній особі, яка через свої релігійні переконання відмовилась від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомила про це відповідний контролюючий орган і має про це відмітку у паспорті (пп. 166.4.1 п. 166.4 ст. 166 Кодексу).
Загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку в звітному податковому році, не може перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата, зменшена з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 Кодексу (пп. 166.4.2 п. 166.4 ст. 166 Кодексу).
Таким чином, враховуючи вищевикладене, платник податків, який навчається в декількох навчальних закладах України, за умови виконання всіх умов, передбачених Кодексом, має право скористатися податковою знижкою на навчання.

ДПІ у Дніпровському районі ГУ ДФС у м. Києві

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/V-nalogovuyu-skidku---stoimost-za-obuchenie-v-dvux-uchebnyx-zavedeniyax-vozmozhno-li

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!