Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

У податковій накладній невірний код УКТ ЗЕД: що з податковим кредитом?

July 18, 2016

У листі ДФС від 23.06.2016 р. № 13855/6 / 99-99-15-03-02-15 податківці зазначили, що у податковій накладній вказується код товару згідно з УКТ ЗЕД, але тільки для підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України.
Податкова накладна, що містить помилки в реквізитах, визначених пунктом 201.1 ПКУ (крім коду товару згідно з УКТ ЗЕД для підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України), які не заважають ідентифікувати здійснену операцію, її зміст (товар/послугу, що постачаються), період, сторони та суму податкових зобов'язань, є підставою для віднесення покупцем сум податку до складу податкового кредиту.
Отже, зазначення платником податку у графі 4 податкової накладної, зареєстрованої в ЄРПН, коду УКТ ЗЕД товару, виробленого в Україні та який не є підакцизним товаром, за умови, що таке зазначення коду УКТ ЗЕД не заважає ідентифікувати операцію з постачання товару та її сторони, відповідно до пункту 201.10 ПКУ не може бути єдиною підставою для виключення сум ПДВ, зазначених у такій податковій накладній, зі складу податкового кредиту.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/V-nalogovoj-nakladnoj-nevernyj-UKT-VED-chto-s-nalogovym-kreditom

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!