Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

У МОН планують можливі зміни в новий перелік спеціальностей

May 13, 2016

У Міносвіти відбулася нарада щодо змін до переліку галузей знань та спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти.
Учасники наради узгодили зміни, які МОН внесе в проект постанови про зміни в переліку спеціальностей.
Зокрема, заплановано включити спеціальності «деревообробні і меблеві технології», «гідротехнічне будівництво». Спеціальність «кібербезпека» перейменована в «інформаційну безпеку», спеціальність «комп'ютерні науки та інформаційні технології» розділена на «комп'ютерні науки» і «інформаційні системи і технології».
Також в проект включено область знань «Міжнародні відносини» за трьома спеціальностями: міжнародні відносини, громадські комунікації і регіональні студії; міжнародні економічні відносини; міжнародне право. Крім того, в назві галузі «Наука про освіту» буде включено слово «Педагогіка».
Робочі групи вивчать питання про можливість перейменування «Науки про землю» на область знань «Географія. Геологія», медичні спеціальності у напрямку медичної реабілітації, підготовку педагогів за фахом «хореограф», галузь знань «Водне господарство»,«Телекомунікації». Також буде розглянуто питання спеціальностей з національної безпеки країни за участю профільних установ і відомств.
Докладнішу інформацію можна знайти за посиланням: http://mon.gov.ua/.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/V-MON-planiruyut-izmeneniya-v-novyj-perechen-specialnostej.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!