Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

В якому випадку можна не подавати електронні копії розрахункових документів до 01.01.16 р.?

July 20, 2015

Якщо термін неподання звітності, пов’язаної із застосуванням РРО, розрахункових книжок та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків з РРО по дротових або бездротових каналах зв’язку, не перевищує 72 години та при цьому наявні відповідні документи, які підтверджують факт пошкодження телекомунікаційної мережі, відключення електроенергії чи ремонт модему, то відповідальність за неподання такої звітності до суб’єкта господарювання не застосовується.

При цьому суб’єкти господарювання мають право вимагати від центрів сервісного обслуговування, енергопостачальних компаній та операторів зв’язку дотримання норм чинного законодавства щодо термінів усунення причин, які призводять до неподання контрольно-звітної інформації по РРО до ДФС.

Разом з тим, суб’єкти господарювання, які використовують РРО, введені в експлуатацію до 1 січня 2015 року, що створюють контрольну стрічку в друкованому вигляді мають право не подавати електронні копії розрахункових документів до 1 січня 2016 року.

За матеріалами ІДД ЗІР (розділ 109.20).

Актуальні роз`яснення з питань РРО див. у спецвипуску «БАЛАНС» від 30.06.15 р. № 51-52: «Застосування РРО: документи, які повинні бути під рукою».

Новини за темою:

Оновлено Державний реєстр РРО

Скасовано вимогу до підприємців вести облік товарних запасів і зберігати 3 роки стрічки до РРО

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!