Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Коли матеріальна допомога не обкладається ЄСВ?

May 13, 2013

Перелік видів виплат, на які не нараховується єдиний внесок, затверджено постановою КМУ від 22.12.10 р. № 1170 (далі – Перелік). Згідно пункту 14 Розділу I Переліку матеріальна допомога разового характеру, що надається окремим працівникам у зв’язку із сімейними обставинами, на оплату лікування, оздоровлення дітей, поховання, не є базою для нарахування та утримання ЄСВ
При цьому, належність матеріальної допомоги до пункту 14 Переліку підтверджується змістом заяви застрахованої особи або змістом наказу, у яких зазначена підстава для надання цієї матеріальної допомоги. 
Відповідно до пункту 2.3.3 Інструкції зі статистики заробітної плати, затвердженої наказом Держкомстату від 13.01.04 р. № 5, матеріальна допомога, що має систематичний характер, надана всім або більшості працівників (на оздоровлення, у зв’язку з екологічним станом, крім сум, указаних у пункті 3.31, а саме матеріальної допомоги разового характеру, що надається окремим працівникам у зв’язку із сімейними обставинами, на оплату лікування, оздоровлення дітей, поховання) відноситься до заробітної плати, як інші заохочувальні та компенсаційні виплати, а отже є базою для нарахування єдиного внеску.

Лист ПФУ від 02.04.12 р. № 8394/03-20.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!