Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

В якому разі держзамовник може укласти додаткову угоду про плату субпідряднику?

August 4, 2015

Договір про закупівлю укладається в письмовій формі, а у разі здійснення закупівель за процедурою електронного реверсивного аукціону - у формі електронного документа.
Підрядник має право, якщо інше не встановлено договором, залучити до виконання роботи інших осіб (субпідрядників), залишаючись відповідальним перед замовником за результат їхньої роботи. У цьому разі підрядник виступає перед замовником як генеральний підрядник, а перед субпідрядником - як замовник.
При цьому оплата робіт, виконаних субпідрядниками, проводиться на підставі складених ними та підписаних генеральним підрядником документів про прийняття виконаних робіт та їх вартість і може проводитися безпосередньо генеральним підрядником або замовником, якщо це передбачено договором підряду та договором субпідряду.
Приймання та оплата робіт, виконаних субпідрядниками, здійснюється генеральним підрядником або замовником на підставі підписаних документів згідно з умовами договору (контракту).
Договір є укладеним, якщо сторони в належній формі досягли згоди з усіх істотних умов договору.
Істотними умовами договору є умови про предмет договору, умови, що визначені законом як істотні або є необхідними для договорів даного виду, а також усі ті умови, щодо яких за заявою хоча б однієї із сторін має бути досягнуто згоди.
У свою чергу, договір є обов`язковим для виконання сторонами.
З огляду на викладене, у разі якщо можливість оплати робіт, виконаних субпідрядниками, передбачена договором про закупівлю безпосередньо замовником субпідряднику та внесення змін до договору про закупівлю в частині найменування та реквізитів субпідрядників не є зміною істотних умов такого договору, замовник може укласти відповідну додаткову угоду з дотриманням законодавства.

Роз`яснення Мінекономрозвитку від 16.07.15 р. № 3302-05/23259-07.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!