Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

У яких випадках здійснюється відміна реєстрації КОРО на господарську одиницю?

May 31, 2016

Відповідно до п. 2 глави 3 розд. II Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, затвердженого наказом Міндоходів від 28.08.13 р. № 417 зі змінами та доповненнями (далі – Порядок), скасування книги обліку розрахункових операцій (далі – книга ОРО) на окрему господарську одиницю відбувається у випадках, якщо:
1) суб’єктом господарювання подано заяву (у разі викрадення, втрати, непридатності для користування тощо);
2) КОРО використовується не за визначеною адресою господарської одиниці суб’єкта господарювання;
3) установчі документи суб’єкта господарювання згідно із судовим рішенням визнано недійсними;
4) наявне судове рішення про ліквідацію суб’єкта господарювання – банкрута;
5) наявне судове рішення щодо припинення суб’єкта господарювання, що не пов’язане з банкрутством;
6) суб’єкт господарювання – фізична особа – підприємець померла, а також у разі оголошення її померлою, визнання недієздатною або безвісно відсутньою, обмеження її цивільної дієздатності;
7) в органах доходів і зборів наявні відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців щодо державної реєстрації припинення;
8) КОРО непридатна для користування;
9) порушено цілісність засобу контролю, встановленого на КОРО;
10) виявлено факт опломбування КОРО підробленим засобом контролю або таким, номер якого не збігається з номером, зазначеним у реєстраційній заяві.
Скасування реєстрації книги ОРО на господарську одиницю на підставах, визначених у підпунктах 2 - 10 
п. 2 глави 3 розд. II Порядку, може здійснюватися за заявою суб’єкта господарювання або примусово за рішенням органу доходів і зборів за місцем реєстрації КОРО.
Орган доходів і зборів за місцем реєстрації КОРО на окрему господарську одиницю не пізніше місяця з дня виникнення підстав для скасування реєстрації КОРО, визначених у підпунктах 2 - 7 п. 2 глави 3 розд. II Порядку, приймає рішення про скасування реєстрації КОРО у разі, якщо суб’єктом господарювання не подано заяву про скасування реєстрації КОРО за формою № 2-КОРО (додаток 4 до Порядку) та такі підстави залишились актуальними.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/V-kakix-sluchayax-osushhestvlyaetsya-otmena-registracii-KURO-na-xozyajstvennuyu-edinicu.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!