Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

У які строки звітувати про податкові пільги?

April 22, 2014

Звільнення платника податків від обов’язку нарахування та сплати податку і збору або ж його сплата в меншому розмірі, ніж установлено ПК, є податковою пільгою.
Сума отриманих податкових пільг дорівнює сумі податку або збору, яку мав сплатити платник податків, якби не скористався пільгами. Така сума пільг визначається платником самостійно.
Для цього він повинен вести облік сум податків і зборів, не сплачених до бюджету відповідно до Порядку № 1233.
Результати обліку податкових пільг платники податків відображають у Звіті.
Звіт подається за 3, 6, 9 і 12 календарних місяців за місцем реєстрації платника щокварталу протягом 40 календарних днів, що настають за останнім днем звітного періоду. Якщо платник не користується податковими пільгами, то він не подає Звіт.
Слід зауважити, що подання Звіту залежить від того, з якого податкового періоду установа почала користуватися податковими пільгами. Наприклад, якщо вона користувалася податковою пільгою у І та ІІ кварталах відповідного року, а в останніх податкових періодах не мала пільг, то вона все одно повинна подавати Звіт до кінця звітного року. А якщо вона користувалася пільгою лише в ІV кварталі звітного року, то Звіт подаватиметься лише за рік, а за попередні податкові періоди (І квартал, 6 місяців та 9 місяців), звісно, його подавати не потрібно.
Нагадаємо, що за неподання чи несвоєчасне подання до податкового органу Звіту установа несе адміністративну відповідальність. Так, за порушення строків подання застосовується адмінштраф у розмірі від 5 до 10 НМДГ (від 85 до 170 грн.). При повторному такому порушенні протягом року штраф застосовується вже в розмірі від 10 до 15 НМДГ (від 170 до 255 грн.).
Якщо граничний термін подання Звіту припадає на неробочий день, то установа має подати його до податкового органу до настання такого дня.

Більш докладну консультацію та приклад розрахунку податкової пільги див. в журналі „БАЛАНС-БЮДЖЕТ” від 21.04.14 р. № 16.


Новини за темою:

Працюючі пенсіонери мають право на ПСП

Підстави для отримання податкової соціальної пільги

Розлучена мати має право на підвищену податкову соціальну пільгу

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!