Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Узаконення будинків без техпаспорта: можливо для сільської місцевості

August 19, 2014

Внесено зміни до Порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень, затвердженого постановою КМУ від 17.10.13 р. № 868.
Відтепер власники об’єктів нерухомості, які розташовані на території сільських рад та закінчені будівництвом до 5 серпня 1992 р., можуть отримати свідоцтво про право власності на нерухомість не маючи на руках технічного паспорта за умови, що заінтересованою особою є особа, за якою закріплені особові рахунки в погосподарських книгах відповідних сільських рад.
Для проведення держреєстрації прав з видачею свідоцтва на такі об’єкти нерухомості заявник подає:
- документ, що підтверджує виникнення, перехід та припинення речових прав на земельну ділянку. Таким документом, може також вважатися рішення сільської ради щодо передачі (надання) земельної ділянки у власність або користування;
- виписку з погосподарської книги, яка надається виконавчим органом сільської ради, сільським головою (у разі, коли виконавчий орган не створений) або відповідною архівною установою;
- техпаспорт на об`єкт нерухомого майна (у разі, коли у виписці з погосподарської книги відсутні відомості про технічні характеристики об`єкта нерухомого майна).

Постанова КМУ від 13.08.14 р. № 337 набула чинності з 19.08.14 р. («Урядовий кур’єр» від 19.08.14 р. № 150).

Новини за темою:
Процедура узаконення будинків, зведених до 05.08.92 р., значно спрощена.
Удосконалюється порядок реєстрації громадських об`єднань.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!