Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Збільшено відповідальність за вирубку лісів

September 1, 2017

Президент підписав Закон, який збільшує відповідальність за умисне знищення лісів і за порушення вимог щодо охорони лісів.
Зокрема, уводиться адмінвідповідальність за недотримання вимог охорони лісів. Проектом закону встановлюється, що за порушення правил та інструкцій щодо відновлення, поліпшення стану і породного складу лісів, підвищення їх продуктивності, а також щодо використання ресурсів спілої деревини – спричиняє накладення штрафу на посадових осіб від 850 до 1 700 грн.
Крім того, порушення вимог щодо охорони лісів, квазіпралісів, природних лісів, а саме: випас худоби, промислова заготівля лісових продуктів, проїзд транспортних засобів (крім доріг загального користування та служби лісової охорони) – спричиняє накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1 700 до 3 400 грн.).
Підписаним законом посилено відповідальність за незаконну вирубку лісів, які знаходяться на території заповідників і в місцях, де ліси охороняються. Сума штрафу становить від 5 100 до 8 500 грн.
Закон від 23.05.17 р. № 2063-VIII набуде чинності із дня, що настає за днем опублікування.
Джерело:https://uteka.ua/ua/publication/Uvelichena-otvetstvennost-za-vyrubku-lesov

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!