Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Затверджено Вимоги до призначених органів з сертифікації

April 28, 2016

Мінекономрозвитку прийняло наказ від 28.03.16 р. № 518 "Про затвердження Вимог до призначених органів з сертифікації в державній системі сертифікації".
Призначеним органом з сертифікації в державній системі сертифікації (далі - призначений орган) може бути юрособа - резидент незалежно від форми власності.
Призначений орган повинен бути третьою стороною (особою, яка є незалежною від особи, що надає продукцію для проведення сертифікації, та від особи, яка заінтересована в продукції як споживач або користувач).
Призначений орган повинен бути акредитованим національним органом України з акредитації.
Призначений орган у будь-який час і для кожної схеми (моделі) сертифікації та кожного виду чи категорії продукції повинен мати:
- кваліфікований персонал для виконання робіт з сертифікації, у тому числі штатних та/або залучених аудиторів, атестованих у встановленому порядку відповідно до сфери призначення;
- опис процедур, згідно з якими проводиться сертифікація (у разі відсутності правил обов'язкової сертифікації, установлених нормативно-правовими актами), що забезпечують їхню прозорість і відтворюваність. Призначений орган повинен застосовувати відповідні нормативно-правові акти, правила, методики, настанови та процедури тощо, що дають можливість розрізняти види робіт, які він виконує як призначений орган, та іншу діяльність;
- процедури для проведення сертифікації з належним урахуванням величини суб'єкта господарювання, що замовляє роботи з сертифікації, галузі, в якій він діє, його структури, ступеня складності технології виробництва відповідної продукції та масового чи серійного характеру виробничого процесу;
- необхідні засоби для виконання в належний спосіб технічних і адміністративних робіт з сертифікації.
Призначений орган повинен мати досвід виконання робіт з сертифікації не менше 3 років.
Призначений орган повинен укласти договір про страхування або мати наявні кошти в розмірі, достатньому для відшкодування в установленому законодавством порядку фізичним чи юридичним особам збитків, заподіяних унаслідок провадження ним діяльності як призначеного органу.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Utverzhdeny-Trebovaniya-k-naznachennyx-organov-po-sertifikacii.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!