Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Затверджено Вимоги до кредитних посередників

September 28, 2017

Нацкомфінпослуг прийняла Вимоги до кредитних посередників та до їх діяльності у сфері споживчого кредитування на ринку небанківських фінансових установ, затверджені розпорядженням від 27.06.17 р. № 2864 (далі – Вимоги № 2864).
Зокрема, визначено, що керівник юрособи, працівники юрособи, які безпосередньо провадять діяльність, визначену в п. 1 розд. III Вимог № 2864, фізособа-підприємець та фізособа, які провадять посередницьку діяльність у сфері споживчого кредитування, повинні відповідати таким вимогам:
•    мати вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем не нижче бакалавра;
•    мати не менше трьох років стажу роботи у сфері фінансових послуг (застосовується лише до керівників юросіб, які мають статус кредитного брокера);
•    пройти навчання та скласти іспит на відповідність знань законодавства у сфері споживчого кредитування за типовою програмою навчання та підвищення кваліфікації кредитних посередників, затвердженою Нацкомфінпослуг. Тривалість курсу підвищення кваліфікації має бути не менше 72 годин (не застосовується до працівників юрособи, що провадить посередницьку діяльність у сфері споживчого кредитування, крім керівника);
•    пройти навчання відповідному працівнику кредитного посередника, що відповідає за проведення ідентифікації та верифікації клієнта (споживача) у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення, яке проводиться не рідше одного разу на 3 роки на базі державного навчального закладу, що належить до сфери управління Держфінмоніторингу.
Не допускається провадження посередницької діяльності у сфері споживчого кредитування особою, яка:
•    обмежена у дієздатності або визнана недієздатною за рішенням суду;
•    має судимість за вчинення умисного злочину, якщо ця судимість не погашена і не знята в установленому законом порядку, позбавлена права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю;
•    включена до переліку осіб, пов'язаних зі здійсненням терористичної діяльності або стосовно яких застосовано міжнародні санкції в установленому законодавством порядку.
Розпорядження Нацкомфінпослуг від 27.06.17 р. № 2864 набуває чинності із дня опублікування. На момент підписання номера до друку офіційно не опубліковано.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!