Затверджено критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження діяльності у сфері карантину рослин
Кабмін прийняв постанову від 22.09.16 р. № 651 "Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері карантину рослин і визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України".
Критеріями, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері карантину рослин, є:
- рівень фітосанітарного ризику, в тому числі вірогідність заподіяння шкоди рослинам, та наслідки, що можуть бути спричинені;
- можливість проникнення регульованих шкідливих організмів у зони, вільні від таких організмів.
Відповідно до встановлених критеріїв суб'єкти господарювання належать до одного з трьох ступенів ризику - високого, середнього та незначного.
Планові заходи державного нагляду (контролю) за діяльністю суб'єктів господарювання здійснюються з такою періодичністю:
- з високим ступенем ризику - не частіше одного разу на рік;
- із середнім ступенем ризику - не частіше одного разу на 3 роки;
- з незначним ступенем ризику - не частіше одного разу на 5 років.