Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Затверджено Типову інструкцію ведення обліку і зберігання носіїв службової інформації

October 25, 2016

КМУ прийняло постанову від 19.10.16 р. № 736 "Про затвердження Типової інструкції про порядок ведення обліку, зберігання, використання і знищення документів та інших матеріальних носіїв інформації, що містять службову інформацію".
Типова інструкція унормовує процеси роботи суб'єктів владних повноважень з документами, що містять службову інформацію, зокрема, зібрану під час провадження оперативно-розшукової, контррозвідувальної діяльності, діяльності у сфері оборони держави, та яким відповідно до законодавства присвоюється гриф "Для службового користування".
У Типовій інструкції наголошено, що питання щодо необхідності присвоєння документу грифа "Для службового користування" вирішується лише після проведення суб'єктом владних повноважень "трискладового тесту", тобто з обов'язковим дотриманням вимог частини другої статті 6 та статті 9 Закону України "Про доступ до публічної інформації".
Виконання цих вимог сприятиме удосконаленню роботи органів влади-розпорядників інформації у питаннях забезпечення доступу громадян до публічної інформації, а також зменшенню кількості документів, що містять службову інформацію.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Utverzhdena-Tipovaya-instrukciya-vedeniya-ucheta-i-xraneniya-nositelej-sluzhebnoj-informacii.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!