Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Затверджено методику віднесення архівних документів до унікальних

September 1, 2016

Мін'юст прийняв наказ від 16.08.16 р. № 2505/5 "Про затвердження Методики віднесення документів Національного архівного фонду до унікальних".
Внесення відомостей про унікальні документи в розділ «Унікальні документи Національного архівного фонду» Державного реєстру національної культурної спадщини здійснює Державна архівна служба України (Укрдержархів).
Унікальність документів НАФ визначається експертизою цінності документів з урахуванням критеріїв, встановлених Порядком утворення та діяльності комісій з проведення експертизи цінності документів, а загальні положення віднесення документів НАФ до унікальних визначені відповідним Порядком (Постанова КМУ від 08.08.07 р. № 1004).
Дана Методика призначена для застосування Центральної експертно-перевірочною комісією Укрдержархіву, експертно-перевірочними комісіями центральних і галузевих держархівів, Національної академії наук, держархівів областей, експертними комісіями архівних відділів держадміністрацій, місцевих рад тощо, а також підприємств, установ і організацій, власниками відповідних документів.
У документі детально розписані критерії віднесення документів НАФ до унікальних - походження, зміст і зовнішні ознаки документа. Кожен критерій охоплює певний склад ха

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Utverzhdena-metodika-otneseniya-arxivnyx-dokumentov-k-unikalnym

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!