Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Затверджено Інструкцію з ведення погосподарського обліку у міськрадах

May 20, 2016

Держстатистики прийняла наказ від 11.04.16 р. № 56 "Про затвердження Інструкції з ведення погосподарського обліку в сільських, селищних та міських радах".
Погосподарський облік передбачений для накопичення і систематизації відомостей, які збирають сільські, селищні, міські ради територіальних громад (об'єднаних територіальних громад) по кожному з розташованих на їх території сільських населених пунктів і які є необхідними для проведення державних статистичних спостережень.
В рамках погосподарського обліку місцевих рад ведуть облік особистих селянських господарств. Цей облік не передбачає реєстраційних дій і не несе ніяких правових наслідків для об'єктів, щодо яких він здійснюється.
Погосподарський облік в місцевих радах ведуть по кожному населеному пункту окремо за такими формами первинної облікової документації:
- форма № 1 «Облікова картка об'єкта погосподарського обліку» - передбачена для ведення погосподарського обліку в місцевих радах, на території яких розташовані сільські населені пункти;
- форма № 3 «Список осіб, яким надані земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства із земель міських поселень» - передбачена для обліку в міських, а також сільських радах в частині міських поселень.
Форми погосподарського обліку заповнюють 1 раз. Надалі інформацію, яка занесена в ці форми, оновлюють, уточнюють або доповнюють.
Основними інформаційними джерелами погосподарського обліку є:
- будь-які документальні свідчення щодо об'єкта погосподарського обліку: паспорта, свідоцтва, земельно-кадастрова документація, правовстановлюючі документи, рішення органів виконавчої влади та органів самоврядування будь-якого рівня, письмові заяви громадян;
- усні повідомлення, заяви громадян;
- наочна інформація, отримана під час суцільних обходів і перевірок.
Суцільні обходи об'єктів погосподарського обліку та опитування населення проводять щороку в період з 1 по 18 січня.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Utverzhdena-Instrukciya-po-vedeniyu-poxozyajstvennogo-ucheta-gorsoveta.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!