Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Затверджено низку Типових договорів щодо постачання та транспортування природного газу

November 27, 2015

НКРЕКП затвердила:

1) Типовий договір постачання природного газу постачальником "останньої надії"

Типовий договір постачання природного газу постачальником "останньої надії" є публічним і регламентує порядок та умови продовження постачання природного газу споживачу в разі, якщо обраний споживачем постачальник неспроможний надалі виконувати свої зобов'язання з постачання газу перед таким споживачем, до моменту обрання споживачем нового постачальника або припинення постачання у передбачених чинним законодавством чи цим договором випадках.

Суб'єкти господарювання, визначені КМУ як постачальники, які не мають права відмовити в укладенні договору постачання природного газу на обмежений період часу (постачальники "останньої надії"), оформлюють свої договірні відносини зі споживачами на підставі цього Типового договору;

2) Типовий договір постачання природного газу побутовим споживачам

Типовий договір постачання природного газу побутовим споживачам є публічним і регламентує порядок та умови постачання природного газу споживачу як товарної продукції постачальником.

Суб'єкти господарювання, що здійснюють на підставі ліцензії діяльність з постачання природного газу побутовим споживачам, повинні привести свої договірні відносини у відповідність до вимог затвердженого Типового договору у тримісячний строк з дати набрання чинності постановою НКРЕКП від 30.09.15 р. № 2500.

3) Типовий договір транспортування природного газу

Суб'єкт господарювання, що здійснює діяльність на підставі ліцензії на право провадження господарської діяльності з транспортування природного, нафтового газу і газу (метану) вугільних родовищ, повинен привести свої договірні відносини у відповідність до вимог затвердженого Типового договору у тримісячний строк з дати набрання чинності постановою НКРЕКП від 30.09.15 р. № 2497.

Постанови НКРЕКП від 30.09.15 р. № 2497, № 2500, № 2501 набудуть чинності з дня офіційного опублікування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!