Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Затверджено план-графік планових перевірок

July 22, 2015

Затверджено Порядок формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків.

До плану-графіка відбираються платники податків відповідно до вимог ст. 77 ПК.
Періодичність проведення документальних планових перевірок платників податків визначається залежно від ступеня ризику в діяльності таких платників податків, який поділяється на високий, середній та незначний.
Платники податків із незначним ступенем ризику включаються до плану-графіка не частіше ніж раз на 3 календарних роки, середнім - не частіше ніж раз на 2 календарних роки, високим - не частіше одного разу на календарний рік.
Необхідно враховувати також вимоги пункту 102.1 ПК у частині граничних термінів визначення податкового зобов`язання платника податків.
Затверджені плани-графіки є обов`язковими для виконання всіма підрозділами територіальних органів ДФС.
Відповідальність за якість формування плану-графіка та його коригування, у тому числі якість відбору платників до перевірок на підставі встановлених ризиків у їх діяльності, розрахунок періоду перевірки, термінів проведення перевірки, періодичності включення платників податків до плану-графіка, виконання інших вимог, передбачених законом, покладається на територіальний орган ДФС за основним місцем обліку платника податків.
Датою початку виконання плану-графіка у частині проведення кожної документальної планової перевірки є перший день проведення цієї перевірки.

Наказ Мінфіну від 02.06.15 р. № 524 набуде чинності з дня офіційного опублікування. Готується до опублікування в „Офіційному віснику України” від 28.07.15 р. № 57.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!