Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Затверджено новий порядок організації та ведення військового обліку військовозобов`язаних

December 13, 2016

Уряд прийняв постанову від 07.12.16 р. № 921 "Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних".
Військовий облік є складовою змісту мобілізаційної підготовки держави та полягає у цілеспрямованій діяльності державних органів,  підприємств, установ та організацій щодо фіксації, накопичення та аналізу військово-облікових даних призовників і військовозобов’язаних із відображенням їх у військово-облікових документах, а також здійснення контролю за дотриманням призовниками і військовозобов’язаними, посадовими особами державних органів, підприємств, установ та організацій встановлених правил військового обліку.
Завдання військового обліку:
- утворення військового резерву людських ресурсів для забезпечення здійснення заходів щодо переведення Збройних Сил та інших військових формувань, утворених відповідно до законів, на організацію і штати воєнного часу, а також для доукомплектування їх особовим складом у мирний час та в особливий період;
- проведення аналізу кількісного складу та якісного стану призовників і військовозобов’язаних для їх ефективного використання в інтересах оборони та національної безпеки держави;
- документальне оформлення військово-облікових документів призовників і військовозобов’язаних;
- бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час;
- здійснення контролю за виконанням призовниками і військовозобов’язаними, посадовими особами державних органів, підприємств, установ та організацій встановлених правил військового обліку.
Це рішення сприятиме переведенню Збройних Сил України та інших військових формувань на організацію і штати воєнного часу, доукомплектування їх особовим складом у мирний час та особливий період.
Крім того, прийняття зазначеної постанови дасть змогу належним чином здійснювати аналіз кількісного та якісного складу призовників і військовозобов'язаних, їх бронювання на період мобілізації та на воєнний час, а також здійснювати контроль за виконанням посадовими особами, призовниками і військовозобов'язаними встановлених правил військового обліку громадян України.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Utverzhden-novyj-poryadok-organizacii-i-vedeniya-voinskogo-ucheta-voennoobyazannyx

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!