Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уточнено кваліфікаційні та інші вимоги до персоналу аптек

February 11, 2015

Затверджено зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами.
Цими змінами, зокрема, встановлено, що особи, які безпосередньо займаються виробництвом лікарських засобів в умовах аптеки, оптовою і роздрібною торгівлею лікарськими засобами, повинні мати відповідну фармацевтичну освіту.
Зазначені особи повинні мати:
а) диплом про фармацевтичну освіту;
б) сертифікат про присвоєння (підтвердження) звання провізора-спеціаліста або повинні бути атестовані за цією спеціальністю з присвоєнням (підтвердженням) кваліфікаційної категорії.
Зазначена вимога не поширюється на працівників аптечних складів (баз), які здійснюють відбір, комплектацію та упакування замовлень. Ці працівники повинні проходити навчання на постійній основі відповідно до їхніх обов`язків та періодичний медичний огляд.
Посади завідувачів аптеки, аптечного складу (бази), заступників завідувачів аптеки, аптечного складу (бази) можуть заміщатися особами, що мають диплом навчального закладу III - IV рівнів акредитації та сертифікат провізора-спеціаліста за спеціальністю "Організація та управління фармацією" або атестовані за цією спеціальністю з присвоєнням (підтвердженням) відповідної категорії.
Для аптек, розташованих у селах, селищах та селищах міського типу, посади завідувача аптеки, заступника завідувача аптеки можуть обіймати особи, що мають дипломи навчальних закладів I - II рівнів акредитації, або особи, які отримали рівень бакалавра в навчальних закладах III - IV рівнів акредитації.
Не допускається займання посади завідувача аптечного закладу за сумісництвом.

Наказ МОЗ від 22.12.14 р. № 990 набуде чинності з дня офіційного опублікування. [d2160]

Новини за темою:
Уряд скасував ліцензування імпорту активних фармацевтичних інгредієнтів
Спиртові настої реалізуються виключно у флаконах з медичного скла
Після перереєстрації строк застосування ліків не обмежується

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!