Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уточнення податкової звітності з ПДВ сільськогосподарськими товаровиробниками

December 5, 2016

У разі виправлення помилок у рядках поданої раніше декларації з податку на додану вартість (далі - ПДВ), до яких повинні додаватися додатки, до уточнюючого розрахунку повинні бути додані відповідні додатки, що містять інформацію щодо уточнених показників (пункт 3 розділу IV Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість).
В уточнюючому розрахунку та додатках до нього, зокрема, зазначається:
- в рядку 02 "Звітний (податковий) період" - звітний (податковий) період, в якому подається уточнюючий розрахунок;
- в рядку 03 "Звітний (податковий) період, що уточнюється" - період, за який виправляються виявлені помилки.
Отже, уточнюючий розрахунок належить до податкової звітності того звітного періоду, який зазначено у рядку 02 такого уточнюючого розрахунку, тобто того звітного періоду, в якому подається такий уточнюючий розрахунок.
Уточнюючий розрахунок може бути поданий шляхом надсилання уточнюючого розрахунку і сплати суми недоплати та штрафу у розмірі трьох відсотків від такої суми до подання такого уточнюючого розрахунку.
Таким чином, у разі виявлення у 2016 році помилок, допущених у податковій звітності з ПДВ за звітні (податкові) періоди до 01.01.2016, внаслідок виправлення яких за даними податкового обліку збільшується позитивне значення різниці між сумою податкового зобов'язання та сумою податкового кредиту, застосовуються норми Податкового кодексу України (далі - ПКУ), чинні на дату виправлення таких помилок (дату подання уточнюючого розрахунку та відповідно збільшення позитивного значення різниці між сумою податкового зобов'язання та сумою податкового кредиту), тобто у 2016 році.
Позитивне значення різниці між сумою податкового зобов'язання та сумою податкового кредиту, зазначене у такому уточнюючому розрахунку, підлягає у відповідних відсотках сплаті до бюджету та перерахуванню на спеціальний рахунок сільськогосподарського товаровиробника, при цьому такі відсотки визначаються відповідно до  норм пункту 209.2 статті 209 ПКУ, чинних на дату подання уточнюючого розрахунку.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Utochnenie-nalogovoj-otchetnosti-po-NDS-selskoxozyajstvennymi-tovaroproizvoditelyami

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!