Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уточнено процедуру використання документів, порядок застосування та розмір штрафів за порушення валютного законодавства

October 20, 2016

Відповідні зміни затверджені постановою Правління Національного банку від 18 жовтня 2016 року № 394 "Про внесення змін до Положення про валютний контроль".
З метою ширшого застосування сучасних технологій Національний банк доповнив електронними документами (їх копіями на паперових носіях) перелік документів, які приймаються НБУ та використовуються для обміну з іншими державними органами валютного контролю. Такі документи також можуть слугувати підставою для застосування штрафних санкцій за порушення валютного законодавства.
Нововведеннями змінено розмір штрафних санкцій за несвоєчасне подання, приховування або перекручення встановленої Національним банком звітності про валютні операції. За всі виявлені факти порушень вимог щодо звітності протягом періоду, що підлягає перевірці, передбачено накладення штрафу у розмірі до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Раніше застосовувався штраф розміром 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за кожен окремий факт такого порушення.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Utochnena-procedura-ispolzovaniya-dokumentov-poryadok-primeneniya-i-razmer-shtrafov-za-narushenie-valyutnogo-zakonodatelstva.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!