Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уточнено порядок перевірок НБУ з питань фінмоніторингу

October 7, 2013

Затверджено зміни до Положення про порядок організації та проведення перевірок з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму.
Зокрема, НБУ повинен повідомити банк про проведення планової виїзної перевірки не пізніше ніж за 10 календарних днів до її початку. При цьому, банку разом із повідомленням у вигляді додатка до нього може надсилатися перелік інформації, даних (у т. ч. в електронному вигляді у визначених структурі та форматі) та документів (їх копій), які банк зобов`язаний підготувати та надати НБУ в терміни, обсягах та порядку, визначених у повідомленні.
Також встановлено, що будь-які документи (їх копії), пояснення та/або інформація, надані банком (працівниками банку) на запит інспекційної групи/НБУ, у т. ч. ті, що свідчать про факти порушення банком законодавства з питань фінмоніторингу, є матеріалами виїзної перевірки.
Крім того, деталізовані права та обов`язки інспекційної групи та керівників банку при проведенні перевірок.

Постанова НБУ від 29.08.13 р. № 339 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 08.10.13 р. № 75).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!