Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Встановлено строк подання документів на отримання акцизу

October 7, 2014

Внесено зміни до постанов КМУ "Про порядок використання коштів, отриманих органами державної влади від надання ними послуг відповідно до законодавства, та їх розміри"  і "Про затвердження Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів".

Зокрема встановлено, що підприємства - виробники та імпортери алкогольних напоїв і тютюнових виробів (далі - покупці марок) для задоволення через 2 місяці потреби в марках акцизного податку подають щомісяця до 10 числа територіальному органові ДФС (далі - продавець марок):

- попередню заявку-розрахунок про потребу в марках за їх видами;

- платіжний документ на перерахування плати за марки з відміткою банку про дату виконання платіжного доручення;

- звіт про використання марок, придбаних у попередньому місяці.

При цьому до 20 числа місяця, в якому подано заявку-розрахунок, покупці марок мають право здійснити корегування в бік збільшення не більш як на 40 % кількості та видів марок шляхом подачі додаткової попередньої заявки-розрахунку.

Невикористані марки, що не пошкоджено, приймаються їх продавцем. Покупець марок подає заяву про повернення сплаченої суми акцизного податку або про зарахування її в рахунок майбутніх платежів.

При цьому сплачена сума акцизного податку відповідно до висновку продавця марок відшкодовується покупцю марок або за його бажанням зараховується в рахунок майбутніх платежів.

Оформлені належним чином невикористані марки, що не пошкоджено, повертаються їх продавцю разом з реєстром марок. Продавець марок складає акт про прийняття повернутих марок.

Повернуті невикористані марки, що не пошкоджено, можуть бути повторно видані продавцем марок за заявою покупцю марок, який їх повернув. При цьому плата за марки не стягується.

Постанова КМУ від 01.10.14 р. № 499 набуде чинності з дня офіційного опублікування.

Форми заявок-розрахунків марок акцизного збору, див. у "Правовий базі" в розділі "Форми".

Новини за темою:

Підвищення акцизу на алкоголь і тютюн: роз’яснює Міндоходів.

Уряд посилив контроль за обігом підакцизних товарів.

http://balance.ua/ua/news/all/post/dolgna-li-data-izgotovleniya-alkogolnyh-napitkov-i-tabachnyh-izdeliy-sovpadat-s-datoy-vypuska-akciza/

Аптечні настоянки та бальзами віднесені до числа алкогольних напоїв.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!