Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Встановлено механізм для вдосконалення своєчасних розрахунків за електроенергію

December 2, 2016

Відповідний проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про питну воду та питне водопостачання» щодо вдосконалення розрахунків за електричну енергію прийнято на засіданні Уряду 30 листопада.
Проектом Закону запроваджується механізм рахунків із спеціальним режимом використання підприємств централізованого водопостачання та (або) водовідведення, які призначені для зарахування коштів такими підприємствами для проведення розрахунків з постачальником електроенергії за спожиту електроенергію та інших розрахунків.
Впровадження такого механізму дозволить попереджувати виникнення заборгованості та забезпечить своєчасні розрахунки  за електричну енергію, у тому числі комунальних підприємств питного водопостачання та водовідведення.
Аналогічна ініціатива з 2014 року вже успішно запроваджена у сфері теплопостачання з прийняттям Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення розрахунків за енергоносії». Зокрема, рахунки із спеціальним режимом, запроваджені в теплопостачанні, сприяють  поліпшенню розрахунків та значно зменшили обсяги заборгованості за природний газ, спожитий підприємствами теплоенергетики. Також аналогічні норми існують у сферах електроенергетики та газопостачання.

Довідково

Протягом 2016 року спостерігається значне погіршення розрахунків з енергопостачальними компаніями за спожиту електричну енергію. Значну частину такої заборгованості складає заборгованість комунальних підприємств питного водопостачання та водовідведення, що призводило до значних взаємних неплатежів на Оптовому ринку електричної енергії України.
Крім того, 22.09.2016 Верховною Радою України в першому читанні прийнято проект Закону України «Про ринок електричної енергії України» (реєстр. № 4493 від 21.04.2016). Однією з ключових вимог впровадження нової моделі ринку є погашення заборгованості на потовому ринку електроенергії та забезпечення поточних розрахунків за електричну енергію в повному обсязі.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Ustanovlen-mexanizm-dlya-sovershenstvovaniya-svoevremennyx-raschetov-za-elektroenergiyu

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!