Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Удосконалено законодавство відносно волонтерської діяльності: набуває чинності Закон

March 31, 2015

З 1 квітня 2015 року набуде чинності Закон „Про внесення змін до деяких законів України щодо волонтерської діяльності”.
Основним завданням цього Закону є забезпечення ефективного регулювання правовідносин, що виникають в процесі провадження волонтерської діяльності в Україні, сприяння розвитку волонтерського руху в Україні, підвищення якості надання волонтерської допомоги.
Закон визначає напрями волонтерської діяльності, уточнює терміни «волонтерська діяльність», «волонтер», знімає обмеження для здійснення волонтерської діяльності організаціями та установами, уточнює права та обов’язки волонтерів і організацій та установ, які залучають до своєї діяльності волонтерів, пояснює особливості відшкодування витрат, пов’язаних з наданням волонтерської допомоги.
Законом також вносяться зміни щодо добровільного страхування життя і здоров’я волонтерів на період надання волонтерської допомоги організаціями та установами, які залучають до своєї діяльності волонтерів.
Зокрема, встановлено, що у разі загибелі (смерті) волонтера під час надання волонтерської допомоги в районі проведення АТО, бойових дій та збройних конфліктів сім`ї загиблого (померлого), його батькам та утриманцям виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 500 прожиткових мінімумів, встановлених законом для працездатних осіб (далі – прожиткових мінімумів).
У разі встановлення інвалідності волонтера внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва), отриманого під час надання волонтерської допомоги в районі проведення АТО, бойових дій та збройних конфліктів, залежно від ступеня втрати працездатності йому виплачується одноразова грошова допомога в такому розмірі:
- у разі встановлення інвалідності I групи - 250 прожиткових мінімумів;
- у разі встановлення інвалідності II групи - 200 прожиткових мінімумів;
- у разі встановлення інвалідності III групи - 150 прожиткових мінімумів.

Закон від 05.03.15 р. № 246-VIII набуде чинності з 01.04.15 р. („Голос України” від 31.03.15 р. № 57).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!