Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Удосконалено судовий захист іноземців

May 20, 2016

Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення положень судового захисту іноземців та осіб без громадянств і врегулювання окремих питань, пов'язаних з протидією нелегальній міграції» (законопроект № 3159).
Законом вносяться зміни, згідно з якими КАС доповнюється новою статтею 183-7 про особливості провадження у справах про затримання іноземців та осіб без громадянства, що підлягають примусовому видворенню. Передбачається дозволити ГМС, Держприкордонслужбі та СБУ подавати в суд клопотання про вжиття заходів щодо забезпечення адміністративного позову про видворення іноземця з України.
У статті 259 КпАП передбачається можливість доставки іноземців або осіб без громадянства до відповідних держорганів для встановлення особи порушника та з'ясування обставин правопорушення.
У Законі про правовий статус іноземців та осіб без громадянства закріплюється дефініція пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні; уточнюється правовий статус іноземців та осіб без громадянства, які звільняються з пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, а також підстави для видачі їм посвідки на проживання.
До 18 місяців (зараз - 12) подовжується термін перебування іноземців та осіб без громадянства в пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Usovershenstvovana-sudebnaya-zashhita-inostrancev.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!